Člani združenja:

logo2-enigmarium Escape Room Enigmarium®, več informacij

logo2-mindmaze Mindmaze, več informacij

logo2-the-key The Key, več informacij

 

Več informacij >>

 

Mice d.o.o. –  Član skupine Orehov gaj  Več informacij >>

 

Inštitut Proactivita  – Več informacij >>

Woop! Arena, več informacij >>

Escape Room Bovec Več informacij >>

 

Pridruženi – častni član iz tujine,  junij 2017

Svetvinčenat Escape Castle, več informacij

 

Bi se nam pridružili?

 

Vabimo vas, da se nam pridružite kot člani Gospodarskega interesnega združenja escape room dejavnosti GIZ ER.SI.

Skupaj poskrbimo za prepoznavnost escape room dejavnosti kot izvrstne in predvsem varne zabave ter uvrstimo Slovenijo na zemljevid najboljših “escape” iger! 

KLIK KLIK >>PRISTOPNA IZJAVA >> Pridružite se nam! Skupaj smo lahko še boljši. 

 

ENIGMARIUM® ESCAPE ROOM

Ekipa Escape Room Enigmarium® leta 2014 prva predstavila izviren koncept igre »pobeg iz sobe«.

Danes je Enigmarium z več kot petindvajsetimi povsem originalnimi resničnostnimi igrami doma in na tujem trendsetter ter vodilni ponudnik inovativne igrifikacije turističnih doživetij / dogodkov / znamenitosti v regiji Alpe Adria. Današnji obiskovalci si namesto vloge pasivnega opazovalca želijo aktivnih doživetij, kjer nastopijo v glavni vlogi. Prav to – in še mnogo več – nudi igrifikacija.

Poleg nagrajenega projekta Escape Igloo® (polfinalist nagrade Sejalec 2016 in prejemnik nagrade Snovalec 2015) je ekipa razvila tudi inovativno »outdoor« mestno pustolovščino UNLOCK, ki jo lahko igrate (in ob tem spoznavate mestno zgodovino) v osmih evropskih mestih (pa tudi v Ameriki), igrificirala muzejski eksponat Slovenskega Planinskega Muzeja v Mojstrani, ki je prejel nekaj uglednih nagrad (častno Valvasorjevo priznanje, mednarodna nagrada za inovatiovnost Živa), ter prva na svetu igrificirala tudi dva srednjeveška gradova: Morosini Grimani v Svetvinčenatu pri Puli, ter – skozi pustolovsko igro »ESCAPE CASTLE« na Ljubljanskem gradu – oživila legende, mestno zgodovino in osvobodila zmaja.

Zadnje igrificirano doživetje pa je nastalo v sodelovanju ekip Enigmarium in Orehov gaj – AXE THROWING EUROPE™ #Sekiromet® – in  na mednarodni konferenci CONVENTA CROSSOVER osvojilo nagrado občinstva CONVENTA BEST EVENT AWARD 2019 – WINNER OF THE AUDIENCE.

Zabava 100% zagotovljena, pridite se igrat!

Kontakt: 031 33 44 88, info@escape-room.si; www.escape-room.si,

MINDMAZE ESCAPE ROOM

MindMaze je svoja vrata odprl v decembru 2014 in se nahaja v strogem centru Ljubljane, na kultni Trubarjevi ulici med Prešernovim trgom ter Zmajskim mostom. Osrednje mesto ima naša prestolnica, saj sta obe sobi tematsko povezani z Ljubljano.

Obiskovalci ob vstopu v Alkimistovo sobano zapustijo sodobni svet in se znajdejo v 16. stoletju, kjer morajo za uspešen pobeg najti zlato jajce ljubljanskega zmaja.

V drugi sobi se zgodba začne malo kasneje, natančneje v letu 1943, ko je bila Ljubljana obdana z bodečo žico. Obiskovalci prevzamejo glavno vlogo pri reševanju mesta, ko se soočajo z iskanjem poti iz zapora in iskanjem zemljevida Okupirane Ljubljane, kakor se igra tudi imenuje.

Da gre za nepozabno doživetje nam vztrajno ponavljajo naši obiskovalci, ki svoje vtise vzorno zapisujejo na portalu Tripadvisor od katerega je MindMaze prejel odličje “Certificate of excellence 2016” in ga ohranja tudi v letu 2023 ter #2 of 59 Fun & Games in Ljubljana. Obiskovalci sobi izkoristijo za doživetje nepozabnih 60 minut, ki jih doživijo z družino, prijatelji ali sodelavci. Vsem je skupno to, da se umaknejo iz svojega vsakdana v film, kjer so prav oni glavni junaki.

Uspešno zgodbo nadaljujemo saj bodo v kratkem razkrili novo poglavje, kjer se bodo združili elementi »Escape Room« ter iskanja zaklada v novi igri “Play Ljubljana”, ki bo potekala po mestnem središču. Prav vse vabimo, da sami odkrijejo naše glavno mesto, kot ga še ne poznajo. Pa naj bo v sobi ali na ulicah Ljubljane.

Kontakt: 041 991 771, www.mindmaze.si, info@mindmaze.si

THE KEY ESCAPE ROOM LJUBLJANA

The Key je odprl svoja vrata decembra 2014 in naši prvi sobi sta nastali po vzoru enega največjih mislecev Leonarda DaVincija in najbolj znanega domišljiskega detektiva Sherlocka Holmesa. Naša posebnost je, da sta ti sobi medsebojno povezani in zaradi take postavitve, smo čas pobega podaljšali na 70 minut.

Ti sobi sta tudi izredno popularni za tako imenovane Team buildinge, saj omogočajo izvedbo ”bitke”, kjer se lahko naenkrat pomeri do največ 10 obiskovalcev in je zaradi tekmovalnega značaja najbolj adrenalinsko doživetje.

V prvih dveh sobah smo ugotovili, da tudi otroci neverjetno uživajo v naših nalogah in to je bila  pobuda za temo naše zadnje odprte sobe, ki smo ji nadeli ime Čudežna dežela. Kljub rahlo zavajajočemu imenu Čudežna dežela pa predstavlja odrasla verzija eno težjih sob pobega.  Vse tri sobe so bile narejene z mislijo, da bodo nekaj posebnega, unikatnega in nepozabnega, kar nam je izvrstno uspelo. Zaradi raznolikosti in možnosti prilagajanja, so namenjene tako mladim kot mladim po srcu, praznovanju otroških rojstnih dni, team buildingom, darilni boni pa so darilo, ki razveseli prav vsakogar.

Dobrodošli, pridite na nepozabno dogodivščino.

Kontakt: 030 23 23 23, www.thekey.si, info@thekey.si

ZMAJEV TEMPELJ ESCAPE ROOM

 • jeseni 2019 prenehal z dejavnostjo; podjetje MICE (član skupine Orehov Gaj)  pa ostaja član združenja

ESCAPE CASTLE SVETVINČENAT – PRIDRUŽENI ČLAN IZ TUJINE

Nova in izvirna „escape“ pustolovščina ESCAPE CASTLE je igra, v kateri igralci v skupini 2 do 5 oseb skozi  igro spoznavajo zgodovino gradu, vrednote ter legende, povezane z njim – seveda se ob tem predvsem zabavajo.

Grajski zidovi varujejo veliko skrivnost, ki jo lahko odkrijejo le najbolj plemeniti, iznajdljivi, pošteni, predani in pogumni. Boste rešili zapuščino skrivnostnega viteza in razvozlali skrivnost?  V zabavni pustolovščini v prečudovitem kaštelu Morosini Grimani v idiličnem Svetvinčenatu se lahko podate na unikatno in izvirno pustolovščino, ki združuje elemente “escape room” igre in “lova za zakladom”  – a najlepše je, da se zgodba dogaja v resničnem gradu in da se uganke zlivajo z resničnimi legendami in zgodovinskimi dejstvi, kar zagotavlja resnično “immersive” doživetje!

Gre za inovativen pionirski projekt prve igrifikacije gradu (gamification), ki je oživil grad, zidove ter legende ter popestril ponudbo celotne občine, ki ga je Opčina Svetvinčenat zaupala slovenski ekipi Enigmarium.  Projekt je povsem izvirno (in zaščiteno avtorsko delo) in tudi inovacija na področju “history related” escape iger”. Pobeg z gradu še nikoli ni bil tako zabaven!

Igro lahko odigrate v dvorcu Grimani v Svetvinčenatu pri Puli, več informacij na recepciji +385 (0) 52 384 318 ali E-mailu: info@grimanicastle.com ali na njihovi spletni strani.

 

ENERGY ESCAPE ROOM

Prvi escape room v Domžalah. Energy Escape Room v Domžalah prireja igro Ugrabitev v športnem parku. V Kamniku lahko odigrate njihovi sobi pobega Skrivnost generala Maistra in Zakleta grifuca Veroika. Novost pa je nova soba pobega Masažni salon Fantazija v Ljubljani. Gre za sobo pobega za odrasle, 18+ z malce bolj vročo tematiko.

Kontakt: https://www.energy-room.com/,    o40 423325,  info@energy-room.com

WOOP! Arena

Pobegni iz WOOP! labirinta 10. skrivnostnih sob pobega. Odkrij potopljeni Atlantis, oropaj pirate, poišči Sveti gral ali pa ulovi zloglasnega Jacka Razparača. V bitki s časom bodo na preizkušnji čisto vsi tvoji detektivski čuti … Misliš, da lahko pobegneš iz našega labirinta?

Sobe pobega oz. t.i. escape room-i so stalnica preživljanja prostega časa že dlje časa. V WOOP!-u smo se jih tokrat lotili malo drugače. Ne samo po količini, saj je na voljo kar 10 različnih sob pobega za različne starostne skupine, temveč tudi po sami zgodbi, ambientu in načinu igranja. Gre za sobe pobega nove generacije, skupaj z več kot 160 ugankami in avtomatičnim sistemom pomoči, ki težavnost aktivno prilagaja glede na tvoj napredek, izkoriščene namige in porabljen čas ter ustrezno izračuna skupen čas, ki ga je potrebovala posamezna ekipa. Naslovi, ki jih zagotavlja največji ponudnik escape room-ov na svetu, GAME OVER, so res impresivni in prav vsak bo našel nekaj zase, če ne celo vseh 10. Detektivska bitka s časom je namenjena 2-6 igralcem, lahko pa izvirate med naslednjimi tematikami:

 • Jack the Ripper
 • Lost City of Atlantis
 • Philosopher’s Stone
 • Chocolate Factory
 • Horror Circus
 • Haunted Mansion
 • La Mision Del professor
 • Walking Death
 • Illuminati
 • Pirates – Queen Anne’s revenge

Obljubljamo ti absolutno pristno detektivsko izkušnjo, prepojeno z norimi zgodbami, prepričljivim ambientom in divjimi pravili igre.

Kontakt: https://arena.woop.fun/pustolovscine/escape-rooms/,    040 000 000,  infoarena@woop.fun

ESCAPE ROOM BOVEC

Naša vrata smo odprli v juniju 2017, in sicer smo želeli obiskovalcem Bovca ponuditi nepozabno aktivnost za poletne večere v Bovcu, za tiste dni ko jim vreme ne omogoča preostalih aktivnosti v naravi, ki jih je Bovec poln.

Prostor, ki smo ga imeli na voljo za ureditev sobe pobega, je bil kot nalašč za tematiko zapora. Izkoristili smo obstoječe elemente in zgradili sobo, kjer se znajdete v temačnem Bovškem zaporu. Skozi 3 sobe rešujete uganke in iščete namige, ki vas privedejo do skrivnostnega rova, ki vodi na prostost. Dobrodošli!

Kontakt:

tel: 040 611 029,

e-mail: info@socasplash.si

splet: https://www.socasplash.si/services/escape-room-bovec-slo/