Enigmarium, slovenski ustvarjalec iger pobega, je prejel prestižni nominaciji na Terpeca Awards 2023. Dve njihovi igri sta bili nominirani na lestvici najboljših iger pobega na svetu 2023.

Naziv TERPECA nominiranec leta 2023 sta pridobili obe Enigmariumovi novi sobi na Trdinovi ulici 4.

Enigmarium je znan po razvijanju vse bolj navdušujočih doživetij, kjer igralci res “padete noter” in pobegnete od dolgčasa. V novih sobah vas čaka naravnost filmska scenografija, napeta dramaturigija, vznemirljive preizkušnje ter zgodba, tesno povezana z lokalno zgodovino in legendami.

Enigmarium je do sedaj prejel že več nominacij (npr. lansko leto soba Cirkus v Ljubljani in Casino v Mariboru, ki se je med nominiranimi znašel kar trikrat, prvič leta 2020. Leta 2020 in 2021 pa je bila nominirana tudi soba pobega podjetja The Key in sicer igra The Game na Bledu. V Enigmariumu so najbolj ponosni na letošnje nominacije, saj se je na lestvico vse težje in težje sploh uvrstiti.

Top Escape Room Project Enthusiast’s Choice Awards (TERPECA) je lestvica najboljših sob pobega na svetu po izboru “escape room” entuziastov z vsega sveta. Glasovanje poteka v dveh fazah: v prvi fazi so nominirane najboljše sobe pobega na svetu, ki jih predlagajo nominatorji (to lahko postanejo tisti, ki so dokazano odigrali vsaj 200 iger pobega. Vsak od njih lahko predlaga le 11 njemu najljubših sob pobega, s katerimi ne sme biti v nobeni poslovni, družinski ali drugačni povezavi).

Enigmarium ima skupaj že šest nominacij, The Key pa dve, kar je velik dosežek, če upoštevamo, da Slovenijo obišče relativno malo nominatorjev v primerjavi z drugimi velemesti.   Zmagovalce oziroma najboljših 100 pa bodo pri Terpeci razglasili 16. decembra.

Čeprav Slovenije (še) ne obišče dovolj nominatorjev, da bi se prebili čisto do vrha, je dobro vedeti, da imamo svetovno dobre sobe pobega tudi doma.