Slovenske ekipe igralcev escape room iger vabimo, da se kvalificirajo na svetovno prvenstvo ER CHAMP 2024 in naziv “svetovni prvaki iger pobega” ponovno prinesejo v Slovenijo!

Svetovno prvenstvo v igranju escape room iger ER Champ je mednarodno tekmovanje v igri “soba pobega,” na katerem se pomerijo ekipe z vsega sveta. Na čisto prvem prvenstvu, ki je potekalo leta 2017 v Budimpešti je zmagala prav ekipa iz Slovenije in čas je, da ta naziv ponovno prinesemo v Slovenijo!

Od tedaj se vsako leto v spletnih kvalifikacijah pomeri na tisoče udeležencev z vseh kontinentov sveta. Le deset najboljših ekip pa se na finalnem dogodku pomeri tudi v živo, v igrah, narejenih posebej za ta namen, dogajanje pa v prenosu spremlja tudi 20.000 escape room navdušencev. Kako je bilo lansko leto, lahko preberete tule.

Več: https://erchamp.com/

Pomembni podatki ER Champ 2024

  • 2-4 igralci v ekipi, vsak s svojim računalnikom z dostopom do interneta
  •  sodeluje lahko kdorkoli, sodelovanje je brezplačno
  •  25. maja poteka “stresni test” –  ni obvezen in ne vpliva na kvalifikacije, vendar organizatorju omogoča preizkus obremenitev strežniških sistemov in same igre, udeležencem pa predstavlja dragoceni trening – zapišite datum v koledar
  • Kvalifikacije bodo potekale 29. junija, tu bo pomemben vsak trenutek in le deset najhitrejših se bo uvrstilo v veliki finale, ki bo predvidoma oktobra na Poljskem. Točen datum sporočimo v kratkem.

    Kaj pa zgodba?

Letos so igralci sami izbrali nosilno zgodbo ER Champ 2024  preko glasovanja na discord strežniku tekmovanja. Zmagovalna zgodba je bila “TV-Maniacs”, ki pripoveduje pustolovščino dveh ljubiteljev televizijskih serij, ki ju dobesedno potegne v zgodbo. Da bi se vrnila v resnični svet, morata najti vse gumbe daljinca, razpršene po različnih televizijskih kanalih. Le popoln daljinček jima lahko povrne svobodo. Bo uspelo? Brez vaše pomoči ne gre!

VABILO

VABILO NA INFORMATIVNO SREČANJE

Vabimo vas na srečanje v Enigmarium, na Trdinovo 4 v Ljubljani, v četrtek 4.4. ob 19.00 uri, kjer boste iz prve roke izvedeli vse, kar zanima o prvenstvu, pa doslej niste imeli koga vprašati.

Dogodek gosti direktorica Združenja GIZ ER.SI in slovenska ambasadorka prvenstva Nataša Potočnik; spoznali boste še druge slovenske tekmovalce, morda sestavili še kakšno ekipo, malo povadili (prinesite svoje laptopa) in poklepetali o zmagovalni strategiji.

Prijave sprejemajo na mailu info@enigmarium.si