Na posvetu Združenja escape room dejavnosti GIZ ER.SI predstavili nove trende, povsem nov koncept igre ter Poletni festival  živih iger v Ljubljani (EGUA)

V petek, 15. junija je Združenje escape room dejavnosti GIZ ER.SI  v novem prostoru živih iger – Prodajalni v podhodu Ajdovščina – organiziralo posvet, odprto okroglo mizo, na kateri so predstavili nove trende, nove igre, Poletni festival in se pogovarjali o prihodnosti dejavnosti živih iger.

Profesor Alexander Gierholz, soustanovitelj najbolj priljubljenih iger pobega Logic Locks v Amsterdamu in programski direktor največje svetovne konference resničnostnih iger »Up the game«, ki vsako leto poteka na Nizozemskem je povzel utrinke s konference in odprl prostor za živahno razpravo o prihodnostih živih iger ter igrifikacije.

Žiga Novak, Zmajev tempelj / Orehov gaj, je predstavil glavne trende v industriji živih iger in potrdil, da »Industrija živih iger vedno bolj cveti«, ter da smo prav slovenski kreatorji med najprodornejšimi na svetu.

Letošnje poletje bo popestril Poletni festival živih iger EGUA:

To poletje bo PRODAJALNA, nekdanja trgovina Mure v podhodu Ajdovščina v centru Ljubljane, postala edinstvena igralna soba, kjer se boste lahko igral kratke escape igre, spili dobro pijačo, se ohladili, sprostili, se združevali za obisk pravih escape sob, se odpravili na urbane pustolovščine po centru mesta in se udeležili posebnih dogodkov. Festival je namenjen Slovencem in turistom, ki imajo radi escape igre in radi spoznavajo nove ljudi.

Nataša Potočnik, Escape Room Enigmarium je predstavila povsem nov koncept igre »SENSPERIENCE«:  

SENSPERIENCE je edinstvena interaktivna igra, mešanica interaktivnega teatra in escape iger, ki so si jo izvirno zamislili vojaški psihologi v Moskvi. Ni gledališče, ni escape room, je napeta igra, ki se v celoti dogaja v vaši glavi. Prišli boste, se potopili v udoben stol, si nadeli prevezo na oči in pobegnili od resničnega sveta. Voditelj igre bo postal vaš vodič in vaše oči in bo vaši ekipi (2-5 igralcev) pomagal, da se boste z vprašanji in glasovnimi ukazi lahko premikali, videli in občutili svet, v katerem se boste nahajali. Na to, da ne vidite, boste v hipu pozabili. Slišali boste zvoke, vonjali vonjave, otipali predmete in se v njej srečevali z živimi igralci. Le od vaših odločitev bo odvisno, kaj se bo zgodilo – tako kot v resničnem življenju. Občutili boste močne emocije in naval adrenalina.

Sensperience® je brez dvoma najgloblja igralna izkušnja, kar si jih lahko predstavljate. Od 22. junija v Enigmariumu na Trdinovi 8.

 Člani združenja escape room dejavnosti v družbi zanimivih gostov (iz tujine sta prišla Fiora Stanič, Exit if you can, Zagreb, ter Alexander Gierholz z Nizozemske), soustvarjalcev na pisanem področju resničnostnih iger ter igrifikacije (kamor sodijo tudi virtualne escape igre, igrifikacija muzejev in gradov), so skupaj s predstavnico STO, Morano Polovič, na odprti okrogli mizi klepetali o prihodnosti te najhitreje rastoče branže v turizmu, priložnostnih in nevarnostih, nove modele iger (Taiji Tokuhisa, The Key je predstavil igrifikacijo kot izvirennačin promocije, Marko Maučec; MindMaze pa novo igro, ki bo dodala nove vsebine poletnemu dogajanje na kopališču) primerjali situacijo v tujini  in pri nas ter snovali načrte za skupne akcije. Dodaten zorni kot na dejavnost pa je odprl profesor dr. Tomaž Kolar z Ekonomske Fakultete v Ljubljani, ki je fenomen escape roomov tudi znanstveno raziskal.

Člani Gospodarskega interesnega združenja “Escape Room” dejavnosti ER.Si, si z medsebojnim sodelovanjem, primeri dobre prakse in skupnim nastopom z združenimi močmi si prizadevajo, da se Slovenija prepričljivo uvrsti na vrh zemljevida najboljših “ESCAPE DESTINACIJ”.

Sodelovanje je ključ! Zato Združenje escape room dejavnosti GIZ ER.SI vabi na jesensko regionalno konferenco na temo igrifikacije in storytellinga v LJUBLJANI, 27. septembra 2018– Čaka vas zanimiv program z eminentnimi govorci, ki se bo dotikal tako umetnosti kreiranja odličnih zgodb kot izjemnih doživetij ter iger, trendov in pristopov  igrifikacije. Vabljeni! PS: do konca junija velja »early bird« cena – klik tukaj: http://promarket.si/igrifikacija/

Pridite se igrat!

V imenu Združenja escape room Dejavnosti

 

Nataša Potočnik, natasa@enigmarium.si, 041 62 70 70

Žiga Novak,  info@prodajalna-venue.si, 031 834 513