Soba

Enigmarium: Vinogradniška galerija grofa Silverija de Baguerja

Zgodba

Slavni španski diplomat, grof SILVERIO DE BAGUER je bival v gradu Dobrovo in se z dušo in srcem posvečal vinogradništvu. Leta 1880 je prvi zasadil vinograd na povsem nov način, ustvaril prvi vinski arhiv in spisal enciklopedično kronologijo.

Ta izjemen diplomat, vinar in trgovec je znal živeti polno življenje. Potoval je po svetu, širil vinogradniško znanje in kulturo pitja vina, užival je v svojem delu, naravi, vinih in druženju z družino ter živel srečno, dolgo in uspešno. Zato v Brdih med prebivalci že dolga leta kroži legenda, da je SILVERIO DE BAGUER poznal skrivni ključ do uspeha, ki se skriva v njegovi zapuščini.

Doslej ga žal še nikomur ni uspelo najti, ne v gradu, ne v muzeju. Toda nedolgo nazaj so ob obnovi gradu v skriti kletni sobani našli še nekaj skrivnostnih, najverjetneje Silverijevih predmetov, ki si jih zdaj lahko ogledamo na posebni razstavi v čast Silveriju de Baguerju, prav tu, v galeriji Kleti Brda. Zadnje teorije pravijo, da bi se skrivnostni ključ do uspeha lahko nahajal prav tu. Vam bo uspelo odkriti izgubljeni Silverijev zaklad? Svet ga potrebuje!

Pomembne informacije

  • Od 2 do 6 igralcev

  • igra traja 60 minut

  • Primerno za družine

  • Slovenščina, English, all other languages (language independent room)

Preverite ocene na

Lokacija