Priprave za svetovno prvenstvo v sobah pobega (ER Champ) 2024 so v polnem teku!

V soboto bo napeto – pred vrati so kvalifikacije za svetovno prvenstvo v sobah pobega 2024, kjer se lahko vsak od vas preizkusi v lovu na zmago!

Ali lahko Slovenci ponovno osvojimo naslov svetovnih prvakov v sobah pobega?

V soboto, 29. junija, ob 18. uri, se bodo ekipe iz celega sveta že osmič pomerile v spletnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v sobah pobega. Najboljših deset ekip iz teh kvalifikacij bo 25. novembra potovalo v Prago, kjer se bodo pomerile v pravih sobah pobega, zgrajenih posebej za ta dogodek. Najbolj razveseljivo pa je, da so kvalifikacije odprte za vse in so popolnoma brezplačne!

Ste vedeli, da so Slovenci zmagali na prvem svetovnem prvenstvu v sobah pobega?

Prvo svetovno prvenstvo v sobah pobega je bilo leta 2016 v Budimpešti, kjer je slovenska ekipa slavila zmago. Od takrat naprej organizacijo vodi poljski portal Lock.Me, ki že osem let zapored pripravlja to izjemno priljubljeno tekmovanje, odprto za vse.

Letos je kot ambasadorka tekmovanja povabljena Nataša Potočnik, direktorica Združenja escape room ponudnikov GIZ ER.SI in kreatorka sob pobega v Enigmariumu. Ekipe iz Slovenije bodo tako imele dostop do vseh potrebnih informacij iz prve roke.

Ključne informacije:

  • Sodelovanje: popolnoma brezplačno
  • Velikost ekipe: 2-4 igralci
  • Datum in čas spletnih kvalifikacij: 29. junija ob 18:00 (po slovenskem času)
  • Format: spletna igrica “point and click”; 10 najhitrejših ekip se uvrsti v finale, kjer bodo igrale v pravih sobah pobega
  • Datum in lokacija finala: 25. novembra v Pragi, kjer bodo ekipe tekmovale v posebej zgrajenih sobah pobega, tekmovanje pa bo prenašano v živo po vsem svetu

Nasveti za udeležence:

  • Prijavite se na portal erchamp.com
  • Sestavite ekipo in določite vodjo (ekipa naj šteje 2 do 4 igralce)
  • Pripravite se! Prejšnje igre so na voljo na erchamp.com, prav tako letošnja “ogrevalna” igra, ki predstavlja zgodbo “TV-obsedenca”. V tej igri je cilj pomagati paru, ki je tako “padel” v gledanje televizije, da ne more nazaj, tako da najdete vse gumbe daljinskega upravljalnika, raztresene po različnih kanalih.
  • Bodite točni! Prijavite se vsaj 15 minut pred začetkom kvalifikacij – čas se začne šteti ob uradnem začetku kvalifikacij, vsi igrajo hkrati.
  • Vadite v odličnih slovenskih sobah pobega!

Več informacij je na voljo v Discord skupnosti dogodka tukaj ali pri Nataši Potočnik (info@enigmarium.si).

Držimo pesti, da se tudi letos Slovenci uvrstimo na finale in prinesemo naslov svetovnih prvakov v igranju escape room iger nazaj v Slovenijo!