Pregledni seznam Združenja GIZ ER.SI z vsemi sobami pobega slovenskih članov, ki smo ga posodobili konec oktobra, je objavljen na spletni strani https://terpeca.com/2023/  v rubriki “TOP REGIONAL SITES”

Stran svetovne lestvice sob pobega TERPECA (Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award)  je lestvica najboljših sobe pobega na svetu, po izbiri najbolj izkušenih “escape room” entuziastov in je danes brez dvoma najbolj relevantna stran, kjer igralci iščejo ideje, kje na svetu odigrati najboljše igre. Ne TripAdvisor, ne Google, ne Facebook – Terpeca je tista stran, ki jo za navdih obiščejo escape room entuziasti, ki v namene igranja prepotujejo tudi po 5.000 km. In ko pridejo v mesto, odigrajo vse igre, ne le eno.

Stran namenjena regionalnim direktorijem tako rešuje težavo, da na lestvici TERPECA prednjačijo tiste sobe pobega, ki podpirajo angleško govoreče igralce, in ki se nahajajo v državah ter regijah, kjer je bolj verjetno, da jih bodo ti igralci obiskali.

Da ne bi spregledali mnogih vrhunskih sob za pobeg, ki so na voljo po celem svetu,  rubrika TOP REGIONAL SITES  predstavlja  seznam nekaterih najbolj zaupanja vrednih regionalnih spletnih mest iz celega sveta –  predvsem gre za spletna mesta, ki ponujajo združene predloge, sezname ali lestvice, ki izhajajo iz mnenj mnogih sodelujočih (Projekt TERPECA ni povezan z nobenim od navedenih spletnih mest).

Na objavo smo zelo ponosni, ker bo koristilo prepoznavnosti Slovenije na svetovnem zemljevidu escape room dejavnosti  – v to  člani Slovenskega združenja escape room dejavnosti namreč namreč že vrsto let vlagamo veliko truda.