V soboto, 7.10.2023 bo na Poljskem v Vroclavu potekalo že sedmo svetovno prvenstvo v igranju escape room iger!

Se spomnite prvenstva v igranju escape room iger, kjer je zmagala ekipa iz Slovenije?  Tega prvenstva sicer že dolgo ni več, je pa tu že sedmo leto ER CHAMP, ki smo ga v Sloveniji doslej premalo poznali, saj med 1692 igralci v 532 ekipah nismo zasledili slovenskih udeležencev.

A to bomo spremenili!  Veseli smo, da smo člani združenja escape room dejavnosti GIZ ER.SI povabljeni kot gostje na finale dogodka, od koder bomo seveda poročali in vas povabili k sodelovanjui prihodnje leto. Slovenci smo odlični igralci escape room iger in čas je za nove zmage!

Kako je potekalo prvenstvo ER CHAMP 2023?

Eliminacijske igre so potekale 24. junija 2023 na spletu. Zgodba: Igralci so stmoglavili na površino neznanega, nenavadnega planeta, prekritega z grozečimi, glivam podobnimi organizmi. Cilj: storiti vse, da se vrnejo na Zemljo. Vendar to ni bila lahka naloga! Igralci so morali reševati uganke, ki so jih skrili prebivalci tujega planeta. Na žalost se niso vsi vrnili domov …

ER CHAMP 2023 v številkah

  •  1692 igralcev v 532 ekipah iz 26 držav z vsega sveta
  •  med 4-urno igro je bilo izvedenih 5.642.125 dejanj
  • v finale se je uvrstilo 10 najhitrejših ekip letos. Rezultate ekip najdete tukaj:

https://erchamp.com/en/news/er-champ-2023-official-results-of-the-elimination-stage 

FINALE TO JESEN – V ŽIVO, NA POLJSKEM

ER Champ finale ponovono v živo! Najboljših 10 ekip se bo pomerilo v prav za te namene zgrajeni sobi pobega 7. oktobra v Vrocłavu.

NAGRADE

Zmagovalci ER Champ 2023 bodo prejeli pokal in niz Steam Decks – enega za vsakega člana ekipe. In seveda se bodo okitili z večno slavo in slavo!

ORGANIZATORJI

Lock.me je največji portal za rezervacijo in ocenjevanje sob pobega, ki vključuje skoraj 4.000 sob za pobeg v 13 evropskih državah in podpira 7 jezikov. (Naprimer, na Poljskem je 1000 iger pobega in na Lock.me zlahka najdete tiste, ki so v angleščini, izberete najbolje ocenjene in celo opravite rezervacijo – vse na enem mestu).  Pod blagovno znamko Lockme lahko najdete tudi druge projekte, kot so svetovno znane namizne escape igre “Escape Tales” ter informacijsko in zabavno spletno mesto “Escape Buzz”.

SPREMLJAJTE PRVENSTVO ONLINE

Na Youtube lahko prvenstvo spremljate tudi  v živo 🏆 – prične se  7. Oktobra 2023 ob 11.30 (CET).  👉 www.youtube.com/@lockmeofficial

Spremljajte nas in ostanite obveščeni, na ER CHAMP prihodnje leto pa zagotovo pošljemo kako slovensko ekipo, kajne?

In kdo so zmagovalci? 

OGLEJTE SI REPORTAŽO Z DOGODKA: >>tukaj >>