1. oktober – prvi mednarodni dan sob pobega tudi v Sloveniji

Sodelovanje in povezanost sta močna dejavnika uspeha in preživetja posameznika. Igra, doživetje, skrivnosti, uganke, zanke, povezanost, sodelovanje, iskanje rešitev, vse to in še več vključuje igra “soba pobega” (Escape Room), ki je obnorela igralce po vsem svetu in postala najhitreje rastoč segment turizma.

Na pobudo portala Escape Rooms Nederland so 1. oktober poimenovali Mednarodni dan sob pobega (Escape Room Day), dan, ko ponudniki igre »Escape Room« z vsega sveta še posebej počastijo svoje obiskovalce.

dan-sob-pobega-vabilo

Igre “Escape Room” so v zadnjih dveh letih kot požar zajele ves svet. Turisti, naveličani pasivne vloge opazovalca, si želijo si aktivne vloge, ki jo nudi vznemirljiva resničnostna igra za dva do pet igralcev »escape room«, kjer morate v 60 minutah skupaj odkriti skrivne predmete in namige, dešifrirati šifre, razrešiti uganke, predvsem pa logično razmišljati, komunicirati in sodelovati. Brez skrbi, če se zatakne, “gamemastri” pomagajo tudi z namigi. Vsak pride na svoj račun: enemu pač bolj leži logika, drug bo prepoznal barvni vzorec in tretji našel skriti predmet – bistvo je v sodelovanju.

Zabavna igra je povsem obnorela svet in Slovenija ni izjema – celo več, sobe v Ljubljani in Mariboru se uvrščajo celo med najboljše na svetu. Slovenski kreatorji veljajo za pionirje te dejavnosti, prav tako pa smo se prvi na svetu povezali tudi v Gospodarskem interesnem združenju ponudnikov escape room dejavnosti GIZ ER.SI, ki skrbi za spodbujanje razvoja trga ter vse višjo kakovost storitev, saj je skupni cilj članov združenja prirejati nepozabna doživetja ter Slovenijo in njeno prestolnico predstaviti kot eno od dežel z najboljšo ponudbo “escape room” iger.

Člani združenja, ga predstavljajo ponudniki escape room iger (po abecednem redu): Enigmarium, MindMaze, The Key in Zmajev Tempelj, s sobami v Ljubljani in Mariboru tako v soboto, 1. oktobra, na prvi mednarodni dan sob pobega, vabijo v svoje sobe, kjer vas bodo na ta dan še posebej razvajali z malimi presenečenji.

Obiščite nas v Ljubljani:

ENIGMARIUM® ESCAPE ROOM, Ljubljana:  Trdinova 8 in Poljanska 11,  Maribor: Vetrinjska 8 in Turnerjeva 17,

Kontakt: 031 33 44 88, info@escape-room.si; www.escape-room.si

 

MINDMAZE ESCAPE ROOM, Trubarjeva 24, Ljubljana

Kontakt: 041 991 771, info@mindmaze.siwww.mindmaze.si

 

THE KEY ESCAPE ROOM LJUBLJANA, Obrežna steza 2, Ljubljana

Kontakt: 030 23 23 23, info@thekey.siwww.thekey.si

 

ZMAJEV TEMPELJ ESCAPE ROOM, Tovarniška ulica 18, Ljubljana

Kontakt: 040 532 525, apolonij@dragontemple.siwww.dragontemple.si

 

 ter v Mariboru:

Obiščite nas v Ljubljani:

ENIGMARIUM® ESCAPE ROOM Maribor: Vetrinjska 8 in Turnerjeva 17

Kontakt: 041 33 44 10, enigmarium.maribor@escape-room.si; www.maribor.escape-room.si