Člani združenja na dan 20. junij 2016, po abecednem redu:

logo2-enigmarium Escape Room Enigmarium®, več informacij

logo2-mindmaze Mindmaze, več informacij

logo2-the-key The Key, več informacij

ter

Nov član 27. februar 2019

Energy Escape Room v Domžalah prireja igro Ugrabitev v športnem parku. V Kamniku lahko odigrate njihovi sobi pobega Skrivnost generala Maistra in Zakleta grifuca Veroika. Novost pa je nova soba pobega Masažni salon Fantazija v Ljubljani. Gre za sobo pobega za odrasle, 18+ z malce bolj vročo tematiko.

Več informacij >>

 

Pridruženi – častni član iz tujine,  junij 2017

Svetvinčenat Escape Castle, več informacij

 

 se nam pridružili?

 

Vabimo vas, da se nam pridružite kot člani Gospodarskega interesnega združenja escape room dejavnosti GIZ ER.SI.

Skupaj poskrbimo za prepoznavnost escape room dejavnosti kot izvrstne in predvsem varne zabave ter uvrstimo Slovenijo na zemljevid najboljših “escape” iger! 

KLIK KLIK >>PRISTOPNA IZJAVA >> Pridružite se nam! Skupaj smo lahko še boljši. 

 

ENIGMARIUM® ESCAPE ROOM

Enigmarium® »Escape Room« je septembra 2014 v Ljubljani prvi predstavil izviren koncept igre pobega. Februarja 2015 je postal turistična aktivnost št. 1 na portalu TripAdvisor. Danes je z desetimi povsem originalnimi sobami v treh državah EU trendsetter na področju IGRIFIKACIJE ter ena najbolj priljubljenih turističnih atrakcij v regiji. Sobe Enigmarium® odlikuje odličen »game flow« ter unikatne preizkušnje, ki jih ni moč videti nikjer drugje, zasnovane tako,  da vsak pride na svoj račun. Dramaturški lok vas drži v napetosti do zadnje sekunde, najprijaznejši game masterji pa s slikovnimi namigi priskočijo na pomoč in poskrbijo za nepozabno doživetje.

Da zna ekipa razmišljati tudi “out of the room” potrjuje Escape Igloo® iz pravega snega, prejemnik nagrade SNOVALEC 2015, s čemer je postal dobesedno NAJBOLJ KUL SOBA NA SVETU, ljubljanski Enigmarium pa se ponaša z odličjem: “Certificate of excellence 2016” portala TripAdvisor.  A ne počivamo na lovorikah. V Mariboru in Zagrebu čakata sobi nove generacije, kjer so zgodba, ambient, preizkušnje in osupljivi “hi-tech gadgeti” povsem zliti z mestno zgodovino.

To poletje se lahko preizkusite v novi »outdoor« mestni pustolovščini “UNLOCK LJUBLJANA”, v Mojstrani se vsak hip obeta pustolovska preizkušnja “Reši se v bivak!” Slovenskega Planinskega muzeja, v kaštelu Sanvinčenat pri Puli pa pustolovska igra »Pobegni z gradu«.  Jeseni na Trdinovo prihajata dve novi sobi. Center s petimi sobami na enem mestu ponuja pravi odgovor za zabavna in koristna druženja večjih podjetij in družb!  Zabava 100% zagotovljena, pridite se igrat!

Kontakt: 031 33 44 88, info@escape-room.si; www.escape-room.si,

MINDMAZE ESCAPE ROOM

MindMaze je svoja vrata odprl v decembru 2014 in se nahaja v strogem centru Ljubljane, na kultni Trubarjevi ulici med Prešernovim trgom ter Zmajskim mostom. Osrednje mesto ima naša prestolnica, saj sta obe sobi tematsko povezani z Ljubljano.

Obiskovalci ob vstopu v Alkimistovo sobano zapustijo sodobni svet in se znajdejo v 16. stoletju, kjer morajo za uspešen pobeg najti zlato jajce ljubljanskega zmaja.

V drugi sobi se zgodba začne malo kasneje, natančneje v letu 1943, ko je bila Ljubljana obdana z bodečo žico. Obiskovalci prevzamejo glavno vlogo pri reševanju mesta, ko se soočajo z iskanjem poti iz zapora in iskanjem zemljevida Okupirane Ljubljane, kakor se igra tudi imenuje.

Da gre za nepozabno doživetje nam vztrajno ponavljajo naši obiskovalci, ki svoje vtise vzorno zapisujejo na portalu Tripadvisor od katerega je MindMaze prejel odličje “Certificate of excellence 2016”. Obiskovalci sobi izkoristijo za doživetje nepozabnih 60 minut, ki jih doživijo z družino, prijatelji ali sodelavci. Vsem je skupno to, da se umaknejo iz svojega vsakdana v film, kjer so prav oni glavni junaki.

Uspešno zgodbo nadaljujemo saj bodo v kratkem razkrili novo poglavje, kjer se bodo združili elementi »Escape Room«  ter iskanja zaklada v novi igri “Play Ljubljana” ki bo potekala po mestnem središču.  Prav vse vabimo, da sami odkrijejo naše glavno mesto, kot ga še ne poznajo. Pa naj bo v sobi ali na ulicah Ljubljane.

Kontakt: 041 991 771, www.mindmaze.si, info@mindmaze.si

THE KEY ESCAPE ROOM LJUBLJANA

The Key je odprl svoja vrata decembra 2014 in naši prvi sobi sta nastali po vzoru enega največjih mislecev Leonarda DaVincija in najbolj znanega domišljiskega detektiva Sherlocka Holmesa. Naša posebnost je, da sta ti sobi medsebojno povezani in zaradi take postavitve, smo čas pobega podaljšali na 70 minut.

Ti sobi sta tudi izredno popularni za tako imenovane Team buildinge, saj omogočajo izvedbo ”bitke”, kjer se lahko naenkrat pomeri do največ 10 obiskovalcev in je zaradi tekmovalnega značaja najbolj adrenalinsko doživetje.

V prvih dveh sobah smo ugotovili, da tudi otroci neverjetno uživajo v naših nalogah in to je bila  pobuda za temo naše zadnje odprte sobe, ki smo ji nadeli ime Čudežna dežela. Kljub rahlo zavajajočemu imenu Čudežna dežela pa predstavlja odrasla verzija eno težjih sob pobega.  Vse tri sobe so bile narejene z mislijo, da bodo nekaj posebnega, unikatnega in nepozabnega, kar nam je izvrstno uspelo. Zaradi raznolikosti in možnosti prilagajanja, so namenjene tako mladim kot mladim po srcu, praznovanju otroških rojstnih dni, team buildingom, darilni boni pa so darilo, ki razveseli prav vsakogar.

Dobrodošli, pridite na nepozabno dogodivščino.

Kontakt: 030 23 23 23, www.thekey.si, info@thekey.si

ZMAJEV TEMPELJ ESCAPE ROOM

  • jeseni 2019 prenehal z dejavnostjo

ESCAPE CASTLE SVETVINČENAT – PRIDRUŽENI ČLAN IZ TUJINE

Nova in izvirna „escape“ pustolovščina ESCAPE CASTLE je igra, v kateri igralci v skupini 2 do 5 oseb skozi  igro spoznavajo zgodovino gradu, vrednote ter legende, povezane z njim – seveda se ob tem predvsem zabavajo.

Grajski zidovi varujejo veliko skrivnost, ki jo lahko odkrijejo le najbolj plemeniti, iznajdljivi, pošteni, predani in pogumni. Boste rešili zapuščino skrivnostnega viteza in razvozlali skrivnost?  V zabavni pustolovščini v prečudovitem kaštelu Morosini Grimani v idiličnem Svetvinčenatu se lahko podate na unikatno in izvirno pustolovščino, ki združuje elemente “escape room” igre in “lova za zakladom”  – a najlepše je, da se zgodba dogaja v resničnem gradu in da se uganke zlivajo z resničnimi legendami in zgodovinskimi dejstvi, kar zagotavlja resnično “immersive” doživetje!

Gre za inovativen pionirski projekt prve igrifikacije gradu (gamification), ki je oživil grad, zidove ter legende ter popestril ponudbo celotne občine, ki ga je Opčina Svetvinčenat zaupala slovenski ekipi Enigmarium.  Projekt je povsem izvirno (in zaščiteno avtorsko delo) in tudi inovacija na področju “history related” escape iger”. Pobeg z gradu še nikoli ni bil tako zabaven!

Igro lahko odigrate v dvorcu Grimani v Svetvinčenatu pri Puli, več informacij na recepciji +385 (0) 52 384 318 ali E-mailu: info@grimanicastle.com ali na njihovi Facebook strani.

 

ENERGY ESCAPE ROOM

Prvi escape room v Domžalah, kjer prireja zunanjo igro “Ugrabitev v športnem parku”, v Kamniku pa vabi v sobe pobega:  Urok grofice Veronike in Skrivnost generala Maistra

KOntakt: https://www.energy-room.com/,    o40 423325,  info@energy-room.com